Evenementen

Winterberg  wereldcup-locatie UCI 26 & 27 augustus in Nordrhein-Westfalen 

Winterberg maakt opnieuw furore als organisator van een absoluut topevenement. De UCI Mountain Bike Eliminator Wereldlcup op 26 en 27 augustus.

Behalve de drie wereldcups die in het witte jaargetijde hier worden gehouden, komt er nu ook in het groene seizoen een internationale topwedstrijd naar Winterberg. De beste springers van de wereld meten in het laatste weekeinde van augustus met elkaar de krachten op het UCI Mountain Bike Eliminator Wereldcup. Ook keert de Eliminator Sprint toch weer terug, en wel als Wereldcup. Het publiek kan een spannende strijd van man tot man verwachten op het ronde parcours tussen Kurpark en binnenstad. Op het 800 meter lange traject gaan steeds 4 renners in een knock-outrace van start. De wedstrijd is een mix van cross-country en four-cross. De organisatie heeft niet alleen aan de professionele deelnemers gedacht. Op het parcours van de Eliminator rijden dat weekeinde ook hobbywielrenners en kinderen.

Vooral in de Benelux-landen winnen de Eliminator-races in de centra van grote steden enorm aan populariteit. Als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Duitsland voor Nederlanders en in toenemende mate ook Belgen, is Winterberg de aangewezen plaats voor dit wielerevenement. Het UCI-Eliminator Wereldcupevenement begint in mei in het Italiaanse Volterra en eindigt na tussenstops in 6 andere plaatsen op 3 continenten in Beirut (Libanon). De deelnemers kunnen op deze evenementen kostbare wedstrijdpunten verdienen voor het UCI-Urban-Wereldkampioenschap in China. Winterberg is de 5e stop in de serie, de enige Eliminator-race in Duitsland en de enige UCI-Wereldcup in Nordrhein-Westfalen.

Worldcup Snowboard Zaterdag 17 – Zondag 18 Maart 2018

Groot succes Worldcup Snowboard, een van Winterberg’s top evenement en volgend jaar weer van de partij.

Weer een nieuwe wedstrijd in de Worldcup Snowboard. Op zaterdag 17 maart komen dan weer meer dan 100 topracers uit de hele wereld naar de skiliftcarrousel voor de wedstrijden parallel-slalom dames en heren. De wedstrijden in Winterberg zijn de enige PSL-wereldcup-races die dat seizoen in Duitsland worden gehouden de aanvang kwalificatie is 17 maart 07.45 uur.

Weihnachten december 2017

De maand december staat ook in Sauerland volledig in het teken van ‘Weihnachten’. Diverse dorpen en steden worden gesierd door sfeervolle kerstmarkten en mooie kerstconcerten.

De kerstmarkt in Winterberg is de langst geopende kerstmarkt in Duitsland. Tot maar liefst 31 januari kun je hier genieten van kraampjes vol kerst- en winstersportspullen, rendiervellen uit Finland en natuurlijk glühwein, gepofte kastanjes en reibekuchen

Wereldbeker Mountainbike Zaterdag 26  – Zondag 27 augustus 2017. 

In aanvulling op de drie WK’s van het witte seizoen een top internationale races stroomgebied is nu ook opgenomen in het  groene seizoen.

’s Werelds beste sprinter beginnen op de laatste weekend van augustus op wereldbeker mountainbike eliminator. Spannende ervaring voor het publiek op het circuit tussen park en centrum, Op de 800 meter strook van vier starten in de knock-out systeem tegen elkaar op.