Evenementen

FIS Snowbord World Cup 2019

Zaterdag 23 maart & Zondag 24 maart zijn de Snowboard World Cup wedstrijden weer in Winterberg, verdere info volgt.

 

Weihnachten december 2018

De maand december staat ook in Sauerland volledig in het teken van ‘Weihnachten’. Diverse dorpen en steden worden gesierd door sfeervolle kerstmarkten en mooie kerstconcerten.

De kerstmarkt in Winterberg is de langst geopende kerstmarkt in Duitsland. Tot maar liefst 31 januari kun je hier genieten van kraampjes vol kerst- en winstersportspullen, rendiervellen uit Finland en natuurlijk glühwein, gepofte kastanjes en reibekuchen.

Winterberg straks grootste skigebied van Duitsland?

Bij onze Oosterburen worden er grootste plannen gesmeden, Het bij de Nederlanders populaire Winterberg heeft namelijk de ambitie om een verbinding te realiseren met Neu en Altastenberg, In totaal komt het aantal kilometers pistes bij realisatie van de plannen uit op 50 , waarmee zij het grootste skigebied van Duitsland zal zijn. Voor de wintersporters die regelmatig een weekend richting Duitsland vertrekken, geweldig nieuws.

Winterberg  wereldcup-locatie UCI 26 & 27 augustus in Nordrhein-Westfalen 

Winterberg maakt opnieuw furore als organisator van een absoluut topevenement. De UCI Mountain Bike Eliminator Wereldlcup op 26 en 27 augustus.

Behalve de drie wereldcups die in het witte jaargetijde hier worden gehouden, komt er nu ook in het groene seizoen een internationale topwedstrijd naar Winterberg. De beste springers van de wereld meten in het laatste weekeinde van augustus met elkaar de krachten op het UCI Mountain Bike Eliminator Wereldcup. Ook keert de Eliminator Sprint toch weer terug, en wel als Wereldcup. Het publiek kan een spannende strijd van man tot man verwachten op het ronde parcours tussen Kurpark en binnenstad. Op het 800 meter lange traject gaan steeds 4 renners in een knock-outrace van start. De wedstrijd is een mix van cross-country en four-cross. De organisatie heeft niet alleen aan de professionele deelnemers gedacht. Op het parcours van de Eliminator rijden dat weekeinde ook hobbywielrenners en kinderen.

Vooral in de Benelux-landen winnen de Eliminator-races in de centra van grote steden enorm aan populariteit. Als een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Duitsland voor Nederlanders en in toenemende mate ook Belgen, is Winterberg de aangewezen plaats voor dit wielerevenement. Het UCI-Eliminator Wereldcupevenement begint in mei in het Italiaanse Volterra en eindigt na tussenstops in 6 andere plaatsen op 3 continenten in Beirut (Libanon). De deelnemers kunnen op deze evenementen kostbare wedstrijdpunten verdienen voor het UCI-Urban-Wereldkampioenschap in China. Winterberg is de 5e stop in de serie, de enige Eliminator-race in Duitsland en de enige UCI-Wereldcup in Nordrhein-Westfalen.